Passie voor paarden
Diervriendelijke trainingsmethode
Hulp bij mentaal en of fysiek

Home » Diensten » Gericht trainen

Gericht trainen

‘Waar samenwerking voor prestatie gaat.’ Omdat samenwerking je tot een doel brengt! Samen met je paard trainen voor een verbeterde communicatie waardoor je hulpen beter begrepen worden en het resultaat verbeterd. Spieren versterken en het paard ontwikkelen tot een happy athlete! Dat is het doel van bewust paardrijden. In rust, respect en met kennis over het lichaam trainen we je paard samen.

Voordat je begint met het trainen is het belangrijk dat je bewust bent over de volgende punten:

  • Een slecht passend zadel is het zelfde als te krappen schoenen. Je kunt er niet mee lopen en spieren zullen niet ontwikkelen!
  • Een paard wat vast zit in het lijf kan niet getraind worden. Een paard wat uit balans is komt niet in balans door training maar zal eerder baat hebben bij een behandeling. Voor meer informatie over cranio sacraal therapie kunt u klikken op de button onder aan de pagina.
  • Een paard heeft een goed passend hoofdstel en bit nodig. Wanneer een hoofdstel en bit niet past krijgt het paard druk op de schedel waardoor het paard niet optimaal zal kunnen presteren.
  • Laat de tandarts en hoefsmid tijdig komen.

Wanneer je begint met het trainen van je paard wordt er vooral gekeken wat er niet goed gaat, maar er word nooit uitgelegd wat je dan verkeerd doet. In mijn training komt houding en zit, correcte hulpen, souplesse van het paard, scala van africhting en als laatste wedstrijd gerichtheid aan bod. Wanneer je je paard in de weg zit kan het paard niet optimaal bewegen en als u de vraagt verkeerd stelt zal het paard niet antwoorden. Vanuit de sportmassage en de cranio sacraal therapie kan ik jou en jouw paard optimaal begeleiden bij revalidatie of spier opbouw.

‘Als het paard NEE zegt, stel je de vraag verkeerd of de verkeerde vraag.’

Na de spier en conditie opbouw en het bewust paardrijden willen sommige ruiters wedstrijden starten. Doordat ik jury ben kan ik precies uitleggen door de ogen van de jury wat de bedoeling is en wat je moet laten zien. Zo kunnen we in de les aanpakken wat verbeterd kan worden op wedstrijd voor een optimaal resultaat.

‘De eerste stap van training is het bewust worden van de ruiter.’

Heeft je paard last van headshaking, loopt hij niet soepel door zijn lijf, merk je weerstand tijdens het rijden? Twijfel je of cranio sacraal therapie wat voor jouw paard is? Neem dan hieronder contact op en ik ga samen met jou kijken wat de beste oplossing is.