© 2015 by Kiara van Grevenbroek

Lindtsedijk 51a

2995XL

Heerjansdam

‚Äč

<!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',
  'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', '207941499638896');
  fbq('track', 'PageView');
</script>
<noscript><img height="1" width="1" style="display:none"
  src="https://www.facebook.com/tr?id=207941499638896&ev=PageView&noscript=1"
/></noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code -->

  • w-facebook

Kennis overwint spier kracht.

Schriktraining

Grondwerk 

Grondwerk is voor iedereen heel erg leerzaam. Je leert hoe je een paard moet benaderen, trainen en wat zijn manier van denken en reageren is. Paarden hebben hun eigen lichaamstaal om te communiceren. Het is aan ons als mensen om deze te leren begrijpen en hier in te leren spreken. Een goede samenwerking is het halve werk. Veel problemen in het rijden ontstaan al op de grond. DOor middel van grondwerk en het leren van lichaamstaal leer je je paard beter begrijpen. Wordt bewust van het gene wat jij onbewust zegt met je lichaam. Praat in hun taal in plaats van met woorden. Leer paarden (f)luisteren. 

 

Door deze lessen ontwikkel je een band met je paard en leer je correct samenwerken zonder geweld. Een paard heeft duidelijkheid en leiderschap nodig. Als een paard bij je wilt zijn zal hij er minder snel vandoor gaan als hij schrikt. 

 

'Kennis overwint angst.'- Monty Roberts

Een angstige ruiter zal veel baad bij grondwerk hebben. Je leert hierbij de natuurlijke reacties van een paard ,maar ook hoe je zelf het beste kunt reageren.

 

'Succes heeft meer met kennis te maken dan met spierkracht.' - Monty Roberts

Je hoeft niet sterk te zijn om met een paard te communiceren. Je hebt alleen de juiste informatie nodig.

 

Ik geef grondwerk lessen aan kinderen en mensen vanaf 6 jaar. Deze lessen kunnen met mijn paarden of met uw eigen paard gevolgt worden. Bij het volgen van deze lessen is een cap verplicht. Het is ook mogelijk om een demonstratie of een workshop te organiseren bij jou op stal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. 

 

 

 

Ook voor 

kinderen!

De schriktraining wordt gegeven in groepen van minimaal 3 tot 6 personen. Deze training is voor iedereen die het leuk vind om meer te leren over hoe je een paard moet trainen bij enge of uitdagende voorwerpen/ hindernissen. De schriktraining bestaat uit verschillende onderdelen. Vlaggen, parasols, uitdagende doorgangen, zeil en nog veel meer. Mocht je paard bang zijn voor een specifiek voorwerp, geef het dan door dan kunnen we hiermee werken! 

 

Het is ook mogelijk om een individuele schriktraining te volgen. Dit kan met 1 of 2 personen. Deze is geschikt voor eigenaren die een probleem ervaren met hun paard. Van te voren zullen we bespreken wat het probleem is en welke training hierbij het beste past. Zo heb je een schriktraining op maat waardoor je meer aandacht krijgt, maar ook meer problemen kunt oplossen! 

 

Bij het deelname aan een schriktraining is het verplicht een cap te dragen. Het paard dient geleid te worden aan een halster een een lang touw of longeerlijn. (geen halster touw) Schriktrainingen kunnen gevolgt worden MET en ZONDER eigen paard. Schriktrainingen kunnen gegeven worden op eigen locatie of mijn locatie.

 

 

Probleem training

Bij een individuele training van het paard wordt er gewerkt aan het probleem wat uw paard laat zien. Dit kunnen de volgende problemen zijn:

- Trailer laden

- Schrikkerig gedrag 

- Dominant paard

- Niet kunnen longeren

- Problemen met buitenrijden

- Opstarten jonge paarden

 

De training is per probleem verschillend. Ieder paard is anders en dit wordt gerespecteerd. Na een intake gesprek zal er gekeken worden hoe de training voort gezet wordt. Er wordt gekeken en geluisterd naar wat het paard aangeeft. De training is geheel geweldloos en met respect voor het paard. 

 

Nadat het paard getraind is wordt ook de eigenaar getraind. Samenwerking gaat voor prestatie. 

 

Wil je meer informatie over het trainen van uw paard? Neem dan contact op!