Heeft mijn paard hoofdpijn?

Een groot deel van de ruiters ervaart aanleuningsproblemen bij hun paard. Vaak is het paard te sterk of wilt maar één kant op buigen. Wist je dat dit te maken kan hebben met hoofdpijn? Met deze checklist ontdek je of jouw paard last heeft van hoofdpijn.

  • Kom erachter of jouw paard hoofdpijn heeft
  • Leer op welke punten je moet letten om hoofdpijn bij paarden te kunnen herkennen
  • Kom erachter of jouw paard symmetrisch is in zijn schedel

Kiara ken ik als een van de grootste doorzetters en meest ondernemende types die ik ben tegen gekomen. Ze behandeld mijn paarden met Cranio Sacraal therapie en wat een effect heeft het al na 1 behandeling. Ik heb gewoon bijna mijn top fitte paard terug en mijn andere paard is helemaal relaxt. Daarnaast als je met haar werkt dan zal ze alles geven wat ze heeft. Fanatiek als ze is wil ze dat ook uit jou halen.

Noortje

Door mijn ervaring als cranio sacraal therapeut merk ik dat veel paarden last hebben van hoofdpijn.

Ik ben inmiddels een aantal jaar actief in het behandelen van paarden met verschillende fysieke problemen. Een van die problemen is hoofdpijn. Door hoofdpijn kan een paard anders reageren en verzet of schrikkerig gedrag gaan vertonen. In het rijden kun je als ruiter er ook last van krijgen. Het paard is sterk op het bit of buigt moeilijk één kant op. Met cranio sacraal therapie help ik paarden om van deze klachten af te komen. Daarom heb ik nu een checklist ontwikkeld dat jij als eigenaar kunt herkennen of jouw paard last heeft van hoofdpijn.