© 2015 by Kiara van Grevenbroek

Lindtsedijk 51a

2995XL

Heerjansdam

‚Äč

<!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',
  'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', '207941499638896');
  fbq('track', 'PageView');
</script>
<noscript><img height="1" width="1" style="display:none"
  src="https://www.facebook.com/tr?id=207941499638896&ev=PageView&noscript=1"
/></noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code -->

  • w-facebook

Pony rijden

Voor kinderen is het belangrijk om te leren waarom een paard reageert zoals hij doet. Ze moeten leren vertrouwen te krijgen in het paard en weten wat gevaarlijk is. De kinderlessen worden gegeven vanuit respect en vertrouwen voor kind en paard, uitleg over de reactie's van het paard en ontwikkeling van de houding en zit. 

 

Voor de les krijg je een pony of paard toegewezen waar je op zult rijden. Het paard of de pony wordt voor de les door de ruiter verzorgt en opgezadeld. Hierbij is altijd toezicht en assistentie aanwezig. Er zijn namelijk veel dingen die geleerd kunnen worden bij de verzorging en het harnachement van het paard. De paarden en pony's die gebruikt worden in de les hebben allemaal hun eigen tuigage. Het is van belang dat een paard een goed passend hoofdstel en zadel heeft zodat het dier optimaal kan presteren en hierdoor geen staking laat zien. De veiligheid voor ruiter en paard staat boven aan daarom is het verplicht met een goedgekeurde cap te komen paardrijden. Wanneer er wordt gesprongen is er een bodyprotector aanwezig die geleend kan worden. Als u komt rijden is het verplicht om jutphers of laarzen te dragen. Dit is voor u eigen veiligheid. 

 

Afwisseling is leuk voor mens en dier. Daarom bestaan onze lessen uit buitenrijden, dressuur, springen, grondwerk en in de zomer crossen en voltige! Tijdens de buitenritten wordt je begeleid en afhankelijk van het niveau van de ruiter word de inhoud van de rit bepaald. Zo gaan beginnende ruiters een lekkere staprit doen en gevorderde ruiters lekker galoperen!

 

 

Vanaf 4 jaar hebben wij stap en verzorgingslessen. Deze lessen worden niet in groepen gegeven. Hierbij wordt er geleerd hoe er gepoetst en verzorgt moet worden en wat de eerste stappen van rijden zijn. Deze lessen worden voornamelijk gegeven door middel van buitenritten. Het is belangrijk dat de ruiter in vertrouwen wend aan de beweging, ritme en snelheid van een paard. De buitenritten worden afgewisseld met lessen in de bak waarbij er leuke oefeningen aan bod komen waarbij de ruiter vertrouwen en samenwerking leert met het paard! 

 

Naast de ponyrijlessen organiseren we leuke activiteiten zoals cursussen, wedstrijden en ponykampen.

Bekijk hieronder onze video. Niet alle beelden zijn op ons erf.