© 2015 by Kiara van Grevenbroek

Lindtsedijk 51a

2995XL

Heerjansdam

<!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',
  'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', '207941499638896');
  fbq('track', 'PageView');
</script>
<noscript><img height="1" width="1" style="display:none"
  src="https://www.facebook.com/tr?id=207941499638896&ev=PageView&noscript=1"
/></noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code -->

  • w-facebook
Recent Posts
Featured Posts

Druk op het paardenhoofd

June 30, 2014

 

Wie kent hem niet? De paarden eigenaar die zijn paard zijn hoofd ziet stoten en zegt: ‘Ja dat is lomp van je!’ of ‘Ach dat doet hij maar 1 keer!’ 
Maar wat kan z’n ‘onschuldige’ klap op het hoofd doen met het paard? Het schedel van een paard bestaat uit meer als 30 botten. Die botten staan allemaal met elkaar in verbinding. Wanneer er druk ontstaat op een schedel wordt de ruimte voor de hersenen kleiner. De hersenen hebben allemaal verbindingen met bepaalde zenuwen. Al deze zenuwen staan voor een bepaalde reactie van een paard. Zo kan het zijn dat het paard door druk op de schedel niet goed kan ruiken of zien. Hoe kan het dier dan inschatten hoe ver de sprong is? Of gevaar in schatten? Paarden die vaak schrikkerig zijn en last hebben van ‘spoken’ hebben erg veel druk op de schedel. IEDER paard heeft druk op de schedel dit komt omdat we alles vanaf het hoofd besturen, denk aan een hoofdstel en een halster. Dan komen de ongelukjes er ook nog bij zoals hangen aan bijv. een poetspaal. 
De meeste van de lezers zullen dit ook wel herkennen: ‘Mijn paard is zo sterk, doet zijn tong over het bit, doet zijn mond open, knarst, dus ik doe de neusriem wat strakker.’ Wat doet deze neusriem nou eigenlijk? Die neusriem veroorzaakt druk op het neusbeen, waardoor het paard moeite krijgt met ademen. Er wordt helaas aan symptoombestrijding gewerkt en niet verder gezocht naar waar het vandaan komt terwijl al deze symptomen één ding gemeen hebben: DRUK OP DE SCHEDEL!

Please reload