© 2015 by Kiara van Grevenbroek

Lindtsedijk 51a

2995XL

Heerjansdam

<!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',
  'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', '207941499638896');
  fbq('track', 'PageView');
</script>
<noscript><img height="1" width="1" style="display:none"
  src="https://www.facebook.com/tr?id=207941499638896&ev=PageView&noscript=1"
/></noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code -->

  • w-facebook
Recent Posts
Featured Posts

Stappenplan: van pony meisje naar paardenmens

July 28, 2016

Als klein meisje begonnen vele van ons op de manege. De manege was de plek om te leren rijden, maar hoeveel heb je daar nou daadwerkelijk geleerd? Tuurlijk, je leerde van A naar C sturen en netjes op de letters te rijden, maar paardrijden met gevoel staat niet in het proevenboekje. 

 

Op het moment dat je dan een verzorgpony of eigen paard krijgt kan je dag niet meer stuk. Je mag namelijk nu iedere dag een pony verzorgen en rijden. Wie wilt dat nou niet? Met die pony's kon je alles doen. Je deed de gekste dingen. Springen, voetballen, crossen en natuurlijk achterste voren rijden. Alles was goed!

 

Tot je op een dag uit die lieve pony was gegroeid en je toch de overstap naar een paard moest maken. Dat paard was opeens toch wel lastig! Want waarom wilde dit paard niet in een rechte lijn van A naar C of niet over die hoge hindernis die met de pony altijd gemakkelijk ging. Waarom wilt hij de trailer niet in? Waarom loopt hij met zijn hoofd in de lucht? En dan bekijk je die pony foto's nog een keer en denk je bij je zelf: waarom heb ik dat nooit gezien? De pony liep namelijk ook geen rechte lijn van A naar C, de pony liep ook met zijn hoofd in de lucht en opeens komt de herinnering van die ene wedstrijd waarbij de pony de trailer niet meer in wilde op de terug weg. 

 

Wanneer je bewust gaat leren rijden is het opeens niet meer makkelijk. Jou paard verlangt van alles van je. 

Hieronder volgt een stappen plan voor alle pony meisjes die overstappen naar een paard.

 

Stap 1: leer jou paard kennen door middel van grondwerk. Grondwerk zorgt ervoor dat jij en je paard elkaar beter begrijpen en hierdoor een betere communicatie ontstaat. Door grondwerk leer je wat jou houding verteld tegen je paard en hoe je dit kan verbeteren. Met grondwerk kan je gemakkelijk kleine problemen oplossen zoals: niet op de wasplaats willen, weg rennen als je hem op de wei wilt zetten, bang voor vliegenspray enz. 

 

Stap 2: heb jij het grondwerk al aardig onder de knie? Volg een schriktraining! Hierdoor maak je jou paard bom proef en schrikt hij niet meer van die wapperende vlag op je wedstrijd. 

 

Stap 3: hij wilt nog steeds niet recht van A naar C. Heeft jou paard moeite met een onderdeel. Vraag je zelf af of je de goede hulp geeft of dat het paard een lichamelijk probleem heeft. Maar liefst 98% van de paarden is uit balans. Hierdoor ontstaat een compensatie patroon en krijgt jou paard blessures. Voorkom deze blessures door tijdig naar je paard te laten kijken. Cranio sacraal therapie zorgt ervoor dat jou paard weer in balans komt en hierdoor die rechte lijn of die moeilijke dressuur oefening gemakkelijk kan uitvoeren.

 

stap 4: de pony tijd ben je nog niet vergeten. Neem jou paard mee voor een afwisselende buitenrit of ga lekker naar het strand. Wil hij de trailer niet in? Neem een trailer laad training en leer hoe jij het beste jou paard kan laden. Jou paard wordt eerst getraind waardoor je zelf kunt zien hoe het moet. Daarna kan jij met jou paard aan de slag onder begeleiding en zo voorkom je frustratie op de parkeerplaats of op wedstrijd.

 

Wil jij stap 1 tot 4 uitvoeren? neem dan contact op via:

kvangrevenbroek@hotmail.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload