© 2015 by Kiara van Grevenbroek

Lindtsedijk 51a

2995XL

Heerjansdam

<!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',
  'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', '207941499638896');
  fbq('track', 'PageView');
</script>
<noscript><img height="1" width="1" style="display:none"
  src="https://www.facebook.com/tr?id=207941499638896&ev=PageView&noscript=1"
/></noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code -->

  • w-facebook
Recent Posts
Featured Posts

Cranio Sacraal & Equine Chain Taping

September 13, 2016

Het ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit al die kleurtjes op je paard geplakt. Maar waar is dit eigenlijk voor? 

 

Door de elastische tape wordt de spierfunctie ondersteund. Wanneer spieren niet goed functioneren ontstaan er klachten. Hierdoor komt er een beperking in de beweging, want spieren zorgen voor de bewegelijkheid van het lichaam. De tape is elastisch en heeft een anti-allergische lijmlaag. 

 

Iedere kleur heeft zijn eigen functie. Dus voor wie dacht dat een paard in de lievelingskleuren van zijn eigenaar getaped kon worden is dit een teleurstelling. Zo is rood bijvoorbeeld een activerende spiertape en is blauw een detoniserende spiertape, maar wordt ook ingezet als lymfe en fascietape. 


De tape wordt ingezet als activering van de bloed en lymfecirculatie zoals bij zwellingen en bloeduitstortingen. Ook is de tape effectief bij stalbenen, littekens, peesblessures, als nabehandeling van een blessure en het verbeteren van de spierfunctie zowel toniserend als detoniserend. (aanspannend of ontspannend) 

 

Bij zowel Equine Chain Taping als Cranio sacraal wordt er gebruikt gemaakt van verschillende spierketens. (chains) Deze spieren werken allemaal met elkaar samen. Door deze verbinding kan een probleem die in één gebied voorkomt gemakkelijk verspreiden naar een ander deel van het lichaam. Door deze spierketens te behandelen zorg je er voor dat het blessure gebied en omliggende spieren soepel worden gemaakt. 

 

Deze spierketens zijn niet de enige verbindingen in het paardenlichaam. Bij cranio sacraal wordt gebruik gemaakt van de core-link. De Core link bestaat uit: de schedel, de wervelkolom, de dura mater( beschermend vlies om de wervel kolom en het heiligbeen heen). Het hersenvocht dat tussen de hersenen en het ruggenmerg vloeit wordt door middel van een pompsysteem binnen in de hersenen als golfbeweging door het cranio sacraal systeem heen gestuwd en wordt vervolgens door het bindweefsel doorgegeven en is daardoor overal in het lichaam voelbaar. Doordat de hersenen omgeven worden door de schedel(cranium) en het hersenvocht tot onderaan het heiligbeen(sacrum) vloeit, heet dit ritme het cranio sacrale ritme. Het is bewezen dat wanneer er druk wordt uitgeoefend op verschillende delen op de schedel dit effect heeft voor het bekken en het heiligbeen. Andersom werkt dit het zelfde. 

 

Benieuwd naar wat cranio sacraal & equine chain taping voor jou paard kan betekenen? Neem snel contact op!

Please reload