© 2015 by Kiara van Grevenbroek

Lindtsedijk 51a

2995XL

Heerjansdam

<!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',
  'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', '207941499638896');
  fbq('track', 'PageView');
</script>
<noscript><img height="1" width="1" style="display:none"
  src="https://www.facebook.com/tr?id=207941499638896&ev=PageView&noscript=1"
/></noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code -->

  • w-facebook
Recent Posts
Featured Posts

De strenge jury's

February 21, 2017

'Ik had een hele strenge jury!' Hoor ik vaak op wedstrijd voorbij komen.

Dus ik vroeg me af, wanneer ben je nou een strenge jury? Daar kwam ik al snel achter toen ik toevallig op facebook las dat ik zelf ook z'n strenge jury ben. 

 

Ik, een strenge jury? Dat valt toch wel mee? Doordat ik zelf ook nog wedstrijden rijd kan ik mij zelf goed inleven in de combinaties. Ik hoor bijvoorbeeld vaak ruiters zeggen; ik heb een nette proef gereden, maar ik heb geen winstpunt. Vaak rijden deze combinaties ook een nette proef, maar durven niks te tonen. Zo verlies je op de middenstap, middendraf en middengalop al een paar punten. Sommige combinaties rijden dan slordiger, maar halen hogere punten doordat ze vaker een risico nemen en daardoor meer punten mee pakken. Ook hoor ik vaak de uitspraak; Deze proef was echt winstwaardig! Als jury kijk je niet naar of dit proefje winst waardig was of niet. Je beoordeeld per onderdeel en uiteindelijk zal het onderaan de protocol een verrassing zijn of de combinatie winst heeft gereden en welke klassering hierbij hoort. 

 

Wil jij een betere proef rijden of hogere punten halen? Dan volgen hieronder een paar tips voor jou. Natuurlijk is het altijd mogelijk om jou ervaring te delen of om les te krijgen op het gebied van wedstrijd training. 

 

Hieronder een paar tips voor een betere proef:

 

Tip 1: Durf je tempowisselingen te rijden! Knal die midden galop eruit en durf je middendraf te tonen. Wat erg belangrijk is dat het paard eerst rechtgericht word, maar vergeet vooral ook je paard niet op te vangen aan het einde van de oefening! In de middenstap zie ik veel ruiters die hun paarden niet vergroten maar versnellen. In een correcte middenstap wordt het paard verlengt in pas en frame. Dit betekend dat je dus iets meer teugellengte mag geven zodat het paard zijn passen nog groter kan maken. 

 

Tip 2: Rechtrichten! A-C lijnen rijden is voor vele combinaties een lastige klus. De paarden komen slingerend de A- C lijn over alsof ze een wild feestje hebben gehad de avond ervoor. Probeer er goed op te letten dat je in de inzet het paard al niet door je binnenbeen of over de buiten schouder weg laat vallen. Begrens het paard tussen twee benen en werk je oefening weer netjes af door je stelling voor te bereiden aan het einde van de oefening. 

 

Tip 3: Stelling en buiging. Een hoek rijden doe je NIET door aan je buitenteugel de hoek door te sturen. Het is de bedoeling dat jouw paard om een lang binnenbeen gebogen is en wacht met de wending tot jij hem begrenst aan je buitenbeen. Veel paarden lopen in de verkeerde stelling de hoek of wending in. Probeer je paard voor te bereiden op de volgende oefening. Zorg voor de juiste stelling en buiging!

 

Tip 4: Relax! De jury eet jou niet op. Probeer een ontspannen sfeer te creëren voor jou en je paard. Zo presteren jullie beide het beste.

 

Wil jij meer tips en tricks voor een goede proef? Neem dan snel contact op! 

 

 

Please reload