© 2015 by Kiara van Grevenbroek

Lindtsedijk 51a

2995XL

Heerjansdam

<!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',
  'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', '207941499638896');
  fbq('track', 'PageView');
</script>
<noscript><img height="1" width="1" style="display:none"
  src="https://www.facebook.com/tr?id=207941499638896&ev=PageView&noscript=1"
/></noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code -->

  • w-facebook

Sponsoring

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Paardrijden is een sport waarbij ruiter en paard zo fit mogelijk moeten zijn om te presteren. Ik sponsor Sharona Hack en Demi van Nikkelen - Kuiper met cranio sacraal en equine chain taping met voor haar sportpaarden.  Lees hieronder het verhaal van Sharona en Demi.

 

Ik zou me graag aan jullie willen voorstellen. Mijn naam is Sharona Hack.

ik ben opgegroeid in het kleine dorpje Achthuizen (goeree-Overflakkee).

Van jongs af aan ben ik helemaal gek op paarden. Mijn '''hobby'' is aardig

uit de hand gelopen. Van crossen,springen en gek doen met mijn pony

Ashwin naar serieus bezig zijn met de wedstrijdsport.

 

Zo'n 6 jaar geleden heb ik de beschikking gekregen over What's Out

(Resequin x Holland) een echte merrie, springgefokt en ze had

ondertussen al 4 veulens gehad. Maar helaas niet meer geschikt voor

het springen. Mijn droom was toen om ooit eens een officiële wedstrijd

te starten. Na een jaar hard trainen werd deze droom dan werkelijkheid.

Inmiddels starten we Z1 dressuur. 

 

'Mijn paard voelde strak aan met rijden en werd boos met poetsen of een deken op doen. Ik voelde direct verbetering na de cranio sacraal behandelingen. Mijn paard liep losser door het lijf en ik had veel meer buiging en achterbeen gebruik!'

Mijn toekomst plannen zijn om het beste uit de paarden te halen maar vooral ook veel plezier er van te beleven. Om dit te kunnen bereiken zijn de Cranio Sacraal behandelingen van Kiara een hele mooie toevoeging om de paarden zo fit mogelijk te houden. 

Een jaar later heb ik ook nog de beschikking gekregen over Devour T-A (vivaldi x Pion).

Een hele grote vos met een schofthoogte van over de 1.80m. Deze jongen heb ik zelf

zadelmak gemaakt en ondertussen zijn de winstpunten voor het Z2 binnen! 

Ook was ondertussen Eye Catcher (Levantos x Resequin) oud genoeg om mee te gaan

beginnen. Eye Catcher ook wel Ee genoemd is een dochter van What's Out.

Deze merrie was en is geen makkelijk paard. Zo hebben we veel af moeten zien,

maar ondertussen krijgen we een steeds betere klik en gaan we elkaar beter begrijpen. 

Met haar ben ik lekker aan het springen. Op dit moment starten we in het L. 

Sharona Hack

Demi van Nikkelen Kuijper

Ik ben Demi van Nikkelen Kuijper en ik ben 18 jaar. Dit jaar, 2017, ben ik geslaagd voor het gymnasium op het Emmauscollege in Rotterdam. Ik heb nu een tussenjaar om zo veel mogelijk ervaring op te doen rondom de paardensport. Ik ben van plan om in 2018 naar de universiteit te gaan.

Op mijn vijfde ben ik begonnen met paardrijlesjes. Toen ik zeven werd kreeg ik mijn eerste pony, Spik, al snel kreeg ik meer en meer pony’s, uiteindelijk hadden we er zes. Tot ik 14 was heb ik eigenlijk nooit springwedstrijden gereden, hooguit een keer een oefenspringwedstrijd of een onderlinge springwedstrijd. Ik reed wel al eerder dressuurwedstrijdjes. Maar mijn hart lag altijd al bij de springsport en voor zolang als dat ik me kan herinneren wil ik al naar de Olympische Spelen.

In 2009 hadden we alleen mijn eerste pony nog. In dat jaar kreeg ik Expensive Mike (Bodo X Kooihuster Folkert 2006). Mike was toen drie jaar en net onder het zadel. Met deze pony is mijn wedstrijdcarrière begonnen. Op 1 december 2013 reed ik mijn eerste KNHS springwedstrijd. Sindsdien is het eigenlijk heel snel gegaan. Binnen een jaar mochten Mike en ik naar de klasse Z springen en presteerde we goed. In 2015 kreeg ik mijn eerste paard, Ariane B (Al Pacino W X Babouche van het Gehucht Z 2009). Ik heb ongeveer een jaar zowel bij de paarden als bij de pony’s gesprongen, maar in 2016 hebben we toch besloten Mike te verkopen. Met Ariane ging het eigenlijk ook heel snel, binnen 10 maanden mochten we naar de klasse Z. Momenteel starten we in de klasse ZZ en rijden we internationaal CSI* wedstrijden en bij de junioren.

In de periode dat Mike werd verkocht, kreeg ik G-Lime (Spartacus X Lux 2011) van mijn ouders. Met G-Lime start ik nu in de klasse M.

Zowel Mike, als Ariane, als G-Lime zijn alle drie door ons op jonge leeftijd aangeschaft. Dit vind ik zelf ook erg leuk, ik vind het gaaf om te zien hoe je samen met je paard kan groeien en samen het hoogst mogelijke eruit probeert te halen. Ariane en G-Lime zijn beide nu nog jong en daarom vind ik het belangrijk de tijd voor ze te nemen. Ik hoop dat beide paarden uiteindelijk de hoogste rubrieken kunnen gaan lopen bij de Young Riders.

In 2016 werd ik met Ariane opgenomen in het Talententeam van Zuid-Holland. Hierna mocht ik doorstromen naar het team van 2017.

Het liefst doe ik zoveel mogelijk met de paarden en daarom ook mijn keuze voor een tussenjaar. Ik heb meerdere malen in jeugdbesturen gezeten van maneges en zit nu ook in de springcommissie. Daarnaast wil ik een opleiding gaan volgen tot trainer, zodat ik les kan gaan geven. Ik streef ernaar om eens per maand op internationaal concours te gaan. Of met beide paarden of met een van de twee, afhankelijk van de rubrieken. Daarnaast probeer ik dit jaar nog zoveel mogelijk nationale en internationale Junioren wedstrijden te rijden. Ik hoop dit jaar nog wat stappen te kunnen zetten bij de junioren en daarna mooi door te kunnen stromen naar de Young Riders. Later wil ik graag mijn eigen handelsstal beginnen en professioneel de paardensport beoefenen.