Wat is jou droomdoel?

Iedere keer wanneer ik een blog wil schrijven pak ik een thema waarmee ik zelf als ruiter te maken heb gehad of waar ik zie dat andere ruiters vast lopen. Deze keer gaat het over bewust trainen en het stellen van grote termijndoelen.

Veel ruiters hebben een doel voor ogen. Dit kan voor de een zijn dat hij of zij graag grand prix wil rijden en voor de ander is dit een winstpunt in de klasse L1. Doelen zijn tenslotte persoonsgebonden. Mijn doel was al drie jaar om Z2 te rijden met mijn paard Tessa. Ik kon helaas door blessureleed en het niet lukken van de vliegende wissels geen Z2 proef rijden. Ik kwam met mijn training niet verder want die wissels die sprong ze inmiddels wel en wat wilde ik er nou eigenlijk aan verbeteren? Ik had een hele lijst met punten die ik wilde verbeteren waardoor ik mijn doel vergat.

Ik kwam weer in contact met Noortje die ik ken van de opleiding voor paardengedragsdeskundige. Zij was inmiddels opgeleid tot paard- en lifecoach en hier had ik wel interesse in. Ik vond het leuk om eens een coachsessie mee te maken en was vooral benieuwd wat mijn eigen paarden te vertellen hadden. In deze sessie kwam ik erachter dat ik met mijn doel heel erg gefocust was op het rijden in Z2. Ik moest en zou naar het Z2 want dan was ik weer 1 stapje hoger. Noortje liet mij inzien dat dit een korte termijn doel was en vroeg mij wat ik op lange termijn wilde bereiken. Voor mij gevoel was het Z2 nog zo ver weg, maar eigenlijk is het maar 1 klasse hoger. Ik besloot mij te focussen op de grand prix. Een hele hele hele lange weg te gaan, maar daar is het een lange termijn doel voor toch?

Ik liet het Z2 en die wissels even voor wat het was en ging kijken naar wat ik nog meer nodig had om grand prix te gaan rijden. Een nieuw paard? Een sponsor? Een vrachtwagen? Nee eigenlijk niet, want ik wil dit halen met mijn ‘simpele’ springpaard of mijn gekke koekoek paard en alle andere beperkingen. Die andere ‘beperkingen’ die vielen eigenlijk ook wel mee. Alles wat ik nodig had was een andere mindset. Omdat ik mijzelf zoveel beperkingen had opgelegd kon ik niet meer denken aan wat ik wel zou kunnen bereiken.

Toen ik mij ging focussen op mijn lange termijn doel lukte mijn wissels ineens een stuk beter. Die moeilijke wissels waren niet langer een beperking voor mij, maar een hele kleine stap. De weg naar de grand prix was meer dan alleen de wissels. Samen met Noortje ging ik opzoek naar wat mij tegen hield om mijn doel te halen en waarom ik dit als een beperking zag. Als je een droom of doel hebt,betekent dit dat je er ooit in geloofde. Dat een deel van jou dat zo graag wilde halen, maar onderweg ben je gestopt erin te geloven. Hierna ben ik mijn klanten ook gaan vragen wat hun doelis. Zij vertelde allemaal een doel zoals het halen van een winstpunt in de L1 terwijl ze B reden of een winstpunt halen in de M2 terwijl ze al M1 reden. Het waren allemaal korte termijn doelen. Dus voor alle ruiters met een droom. Probeer groots te denken! Waarom zou het jou niet lukken om jouw doel te halen?

Wil jij ook jouw droomdoel beter in beeld brengen? Klik dan op onderstaande link en ontvang gratis feedback en tips via de mail.

Klik hier!

Mocht je het leuk vinden om net zo’n toffe coach te krijgen als ik, kijk dan even op ​www.inspireerjezelf.nl