Vitafloor

Dankzij de vitafloor wordt jou paard sterker, fitter en soepeler.

Bespaar je paard blessures, pijn en ongemak

Wat is de vitafloor?

Vitafloor is een veilig vibratiesysteem, wat de bloeddoorstroming helpt te verbeteren en tegelijkertijd als trainings- en massagemethode dient. Dit leidt tot een duidelijke verbeterde bloedsomloop, niet alleen in de benen, maar door het hele lichaam, inclusief interne organen.

De Vitafloor is een doorontwikkeling van een trainingsapparaat voor astronauten dat de ontwikkeling van botdichtheid en spiermassa stimuleert en is het eerste “Whole Body Vibration” systeem dat specifiek voor paarden is ontwikkeld. Het is tevens het enige systeem wat een uniek liftsysteem aanbiedt ter verhoging van de efficiëntie. In de loop der jaren zijn honderden eenheden, van losstaande trilplaten tot ingebouwde stal units, verkocht aan top ruiters, trainingsstallen, dierenarts- en revalidatie klinieken. De vibratietherapie wordt wereldwijd geaccepteerd en is in alle disciplines populair, ongeacht het niveau en is wereldwijd onderdeel van de dagelijkse trainingsroutine bij veel topstallen.

Is het bewezen?

Ja zeker! Er zijn meerdere onderzoeken gedaan op het gebied van blessures en symmetrie in het lichaam.

 

Volgens een rapport dat is gepubliceerd in Equine Veterinary Education, een vakblad voor paardenartsen, heeft Vitafloor Whole body vibration (WBV) een positief resultaat op paarden, waaronder een verbeterde afmeting, omvang en symmetrie van de rugspieren van het paard (specifiek: de m. multifidus). Dit kan uiteindelijk leiden tot verbeterde prestaties, het voorkomen van blessures en het verkorten van de duur van revalidatie. 

Bij mensen is al bewezen dat door Whole body vibration (WBV) de spieractiviteit en spierkracht toenemen, de houdingsbalans verbetert en dat chronische rugpijn vermindert/afneemt. Dit was een aanleiding om deze voordelen van WBV ook bij paarden te onderzoeken. De participanten aan het onderzoek hebben 9 paarden van 9 tot 19 jaar oud ingezet, alle met klinische tekenen van rugpijn en aanverwante kreupelheid. In aanvulling op hun normale trainingsprogramma, ondergingen de paarden tweemaal per dag WBV, gedurende vijf dagen per week voor een periode van 60 dagen.  Meer over dit onderzoek kun je lezen op de vitafloor website. 

De vitafloor helpt voor:

 • Pees blessures genezen meestal in de helft van de “normale tijd” met een veel betere kwaliteit van het genezen weefsel.
  • Botscans genomen bij de veterinaire universiteit in Davis, Californie laten zien dat Vitafloor niet alleen voor bot regeneratie zorgt in de benen, maar ook in de ribben.
  • Vitafloor verbetert de bloedsdoorstroming door het gehele lichaam.
  • Als je je handen op het paard legt, voel je de vibraties tot in de schouders aan toe.
  • Vibratie training is de enige niet invasieve behandeling met een gedocumenteerd positief effekt op osteoporose (broze botten) en de ziekte Silicose.
  • Verbetering van botdichtheid met zo veel als 20% (menselijke studie).
  • Helpt in het voorkomen en behandelen van koliek.
  • Vitafloor helpt ook bij de behandeling van blessures aan zacht weefsel, pijnlijke gewrichten, hoefbevangenheid en aandoeningen aan de sesam beenderen.
  • Stimuleert gezonde en snelle hoefgroei – belangrijk voor paarden met hoef problemen.
  • Verlaagt het cortisol gehalte wat belangrijk is voor de ontspanning van Uw paard.
  • Vibratie training verbruikt energie en verbrandt vet.
  • Vibration training verhoogt de produktie van testosteron.
  • Voorlopig veterinair onderzoek toont aan dat Vitafloor helpt met de groei van de rugspieren en verhoogde soepelheid in de spieren.
  • Aanzienlijke spierkracht toename na slechts 10 minuten op de Vitafloor voor een periode van 10 dagen.
  • Paarden die op de Vitafloor getraind worden kunnen sneller versnellen vanuit stilstand en hebben verbeterde kwaliteit van de gangen. Elasticiteit en flexibiliteit nemen toe.
  • Vitafloor versnelt het regeneratie process na een zware inspanning.

Joy heeft een aantal maanden geleden een ernstige peesblessure opgelopen. De dierenarts heeft mij toen aangeraden de Vitafloor te gebruiken ter ondersteuning in het genezingsproces. Toen we net begonnen met de Vitafloor had ze nog een flinke zwelling aan haar blessurebeen (in de vorm van een ‘banaan’) die eigenlijk niet dunner werd. We zijn inmiddels 8 weken verder en de zwelling is al grotendeels verdwenen! Het valt iedereen bij mij op stal ook op dat het been beter wordt. We zijn er nog lang niet, maar ik ben al heel blij met wat de Vitafloor nu al voor Joy heeft kunnen betekenen!

Sabine

Enjoy heeft nu drie keer op de vitafloor gestaan. Ik had verwacht dat ze het lastig zou vinden om te ontspannen maar dat is niet het geval, ze vindt het heerlijk. Na de vitafloor merk ik dat ze sneller ontspant zowel in de omgang als met rijden. Met rijden merk ik dat ze ruimer stapt en dat ik haar eerder in verbinding heb doordat ze gemakkelijker haar schoft kan liften. Namens Enjoy en mij bedankt 😁👍🏻

Britt

De Vitafloor heeft Ami erg geholpen! Hij vind het lastig om goed te ontspannen en is veel bezig met wat er om zich heen gebeurt. De Vitafloor heeft hem even dat moment rust gegeven, hoe moeilijk hij het ook vond. Ook heeft hij moeite zijn rug te bollen, waar ook duidelijk verbetering in kwam na de Vitafloor. Zelfs het springen ging beter! Hij gaat er vaak als een hertje overheen en maakt de sprong wat hoekig, terwijl hij hem nu veel soepeler sprong en meer in een boog over de sprong heen ging. Wij zijn erg tevreden met de Vitafloor!

Marloes

Afgelopen zaterdag is Magic voor de 2e keer naar de Vitafloor geweest bij Kiara. De eerste keer had Magic nog veel moeite om te ontspannen op de Vitafloor, maar afgelopen zaterdag ging dit al velen malen beter. En dit was merkbaar in de dagen erna! Zondag liet Magic gelijk verbetering zien aan de longeerlijn. Haar gangen zijn ruimer en haar achterhand wordt meer onder de massa geplaatst. Ook is het merkbaar onder het zadel. Waar Magic voorheen nog veel moeite had met haar balans, met name op de rechterhand, loopt zij nu al veel rechter en meer ontspannen. Onze eerste ervaringen zijn dus top! We zullen dan ook zeker langs blijven komen als aanvulling op onze trainingen.

Malissa

Jouw paard ook vibrerend sterker, soepeler en fitter?

Je kunt al op de vitafloor voor 15 euro per sessie. Daarnaast hebben we verschillende abonnementen voor als je vaker wilt komen. Na 1 vitafloor sessie merk je al verschil, maar voor blessures en trainingsondersteuning hebben we een behandel protocol.

Kom een keer ervaren wat de vitafloor voor jouw paard kan betekenen en voel zelf het verschil!