Over mij

Vanaf dat ik een klein meisje was had ik al interesse in paarden. Ik begon met ponyrijlessen en had het geluk dat mijn moeder en zus ook paardengek waren. Toen kwam onze eerste eigenpony Mistery Girl. Mistery leerde mij vooral dat het niet ging om de wedstrijden die je won, want wij verloren alleen maar, maar om de plezier die je samen kon beleven. Vandaar mijn motto: ‘Waar samenwerking voor prestatie gaat.’

In mijn jaren als pony meisje kwam ik vaker in aanraking met paarden die anders waren als de rest. Vaak hadden deze paarden het label ‘gevaarlijk’ gekregen. Toen ik Tessa, mijn eerste sport paard, kreeg heb ik hier een hoop over geleerd. Ik kwam erachter dat lichaamstaal zeer belangrijk is met de omgang van paarden. Daarna ben ik mij gaan verdiepen met verschillende cursussen en opleidingen in het natuurlijk en probleem gedrag.

Ik kwam er achter dat mijn liefde voor paarden zo ver ging dat ik hier mijn beroep van wilde maken. Ik ben toen de opleiding paardenhouderij gaan volgen en heb dit versneld afgerond. Mijn motivatie heeft mij er toe gebracht om de opleiding van 4 jaar in 2 jaar af te ronden.

Door de jaren heen heb ik mij zo veel mogelijk geprobeerd te verdiepen in de omgang, training en verzorging van paarden. Zo rijd ik graag in de wedstrijdsport op Z dressuur niveau, maar geniet ik even veel van een mooie grondwerk sessie. Naast dressuur hou ik van springen, cross, western en voltige. De afwisseling maakt het werk voor paard en ruiter leuk!

Naast mijn passie voor de sport begonnen er steeds meer vragen te komen over het lichaam. Ik zag altijd wel waar paarden last van hadden, maar ik kon het niet oplossen. Daarom ben ik eerst een opleiding voor paardensportmasseur gaan volgen. Hierna kwam ik in aanraking met cranio sacraal therapie en ben ik de opleiding gaan volgen. Naast het volgen van de opleiding ben ik ook nog assistent geweest bij het geven van de opleiding.

Ik vind het erg belangrijk dat er word gekeken naar de goede zorgen voor een paard. Je kunt hierbij denken aan een goed passend zadel, een pijn vrij leven, goede gebitsverzorging, bewegingsvrijheid en alle andere aspecten. Topsporters worden ook ondersteund met therapeuten, paarden hebben dit ook nodig!

In de loop der jaren heb ik steeds meer opleidingen gevolgd om mij te verdiepen in het paarden lichaam en ook het revalideren van paarden. Vanuit mijn passie en liefde voor paarden is mijn bedrijf begonnen en zal ik mij iedere dag inzetten voor zij die mij nodig hebben.

Cranio Sacraal