Recensies

Omdat een van mijn paarden snel last had van verzuring en niet mooi in haar bespiering kwam heb ik Kiara laten komen om eens haar visie te krijgen. Ik was versteld wat Cranio sacraal therapie voor mijn paard deed. Kiara starte haar behandeling en al snel zag ik hoe mijn paard begon te ontspannen, iets waar ze normaal gesproken veel moeite mee had. De dagen na de behandeling was ze zoekende naar hoe ze haar “ nieuwe” lichaam het beste kon gebruiken. Maar ik kan niet anders zeggen….. het heeft haar heel goed gedaan, ze is losser door haar lijf, bouwt beter haar bespieding op en zit gewoon lekkerder in haar vel.

Inmiddels heeft Kiara alle paarden bij ons al een keer behandeld en ieder paard heeft er baat bij, De een word losser, de ander word krachtiger en meer in balans, het is volgens mij maar net wat het paard nodig heeft. Ik ben in ieder geval overtuigd dat Cranio Sacraal een goeie toevoeging is op het management van mijn paarden.

Zoë Langhout

Ik ben Loreen van den Boezem en heb mijn dressuurstal VDB Dressage gevestigd in Rohel, Friesland. Afgelopen jaar ben ik in contact gekomen met Karin Toetenel van 2FitHorses. Naar aanleiding van haar bevindingen bij mijn paarden raadde ze mij aan om cranio sacraal therapie toe te passen. Zo doende kwam ik met mijn paarden bij Kiara van Grevenbroek terecht.

Ik had al enkele jaren een paardenfysiotherapeut bij de paarden. De behandelingen die Kiara toepast zijn toch net even anders. De paarden reageren heel fijn op de behandeling en vrijwel direct zie je ze positief veranderen. Daarbij is het fijn dat Kiara haar werkzaamheden direct verklaard en laat zij je mee kijken tijdens de behandeling. Deze informatie kun je vervolgens meenemen in de training en zie je ook in de omgang met je paard een duidelijk verschil.

Een mooi voorbeeld…Een van mijn paarden heeft behoorlijke singeldwang. Werkelijk waar van alles geprobeerd om hem te kunnen helpen maar niets hielp de situatie voor hem te verbeteren. Kiara heeft al na 2 behandelingen zoveel progressie bij hem aangebracht dat ik me er nog altijd heel bewust van ben dat de singeldwang toe kan slaan, maar tot dusver is er niets meer van terug te zien bij het paard, echt ongelooflijk!

Inmiddels maakt Kiara deel uit van het team voor de paarden! Met de aanvulling van haar behandelingen merk ik dat de paarden nog efficiënter hun lichaam gebruiken en de balans tussen aan- en ontspanning makkelijker vanuit hun eigen vermogen tot stand komt tijdens trainingen.

Daarnaast vind ik het een enorme service van Kiara dat ze helemaal naar Friesland komt om zowel mijn paarden, als paarden van anderen uit de omgeving te behandelen. Ze is een echt een toegevoegde waarde voor het in balans brengen van het paard en dat merk je zowel in de omgang met je paard als in de training!

http://www.vdbdressage.nl

Loreen van den Boezem

Kiara heeft vorige week maandag voor het eerst een van mijn paarden behandelt. Eerst heeft Kiara mijn paard geanalyseerd en bekeken. Vervolgens heeft ze mijn paard behandelt en tot slot voor een nog beter resultaat wat tape op de rug geplakt. Toen ik een paar dagen daarna weer ging rijden, voelde mijn paard veel meer in balans en ze liep gelijk een stuk rechter. Ik heb ongeveer een weekje rustig aan getraind en heb gister voor het eerst weer echt stevig getraind. Ik merk duidelijk vooruitgang en vooral gister (precies een week na de behandeling) merkte ik dat mijn paard veel beter in de verbinding liep, goed over de rug bewoog, gelijk op twee teugels was en recht liep.

Ik ben heel enthousiast over de behandeling. Binnenkort gaat Kiara ook mijn andere paard behandelen en ik ben ervan overtuigd dat dat net zo goed uit gaat pakken.

Demi van nikkelen Kuijper

Kiara ken ik als een van de grootste doorzetters en meest ondernemende types die ik ben tegen gekomen. Ze heeft recentelijk mijn paarden behandeld met Cranio Sacraal therapie en wat een effect heeft het al na 1 behandeling. Ik heb gewoon bijna mijn topfitte paard terug en mijn andere paard is helemaal relaxt. Daarnaast als je met haar werkt dan zal ze alles geven wat ze heeft. Fanatiek als ze is wil ze dat ook uit jou halen.

www.equilize.nl

Noortje Bogaert

Wij hebben Kiara leren kennen omdat onze pony na een wedstrijd niet te laden was. Dus ze kwam op het goede moment langs en bood haar hulp aan, vonden wij dus super aardig van haar. Gelijk nummer gevraagd en dacht dit overkomt mij niet nog eens. Dus gelijk week erop gebeld voor trailer laden. Dat gaat nu super, ze heeft veel geduld en leg het ook prima uit, want uit eindelijk moet mijn dochter van 14 jaar het doen.

Volgende stap was het les nemen, zoals je begrijpt zijn wij over gestapt naar Kiara. Dus nu weer goed trainen en verder gaan voor de wedstrijden, gelukkig is er een goede klik met haar, dat vinden wij heel belangrijk, je ziet ze vooruit gaan.

Ik heb natuurlijk ook haar site gelezen kom ik cranio tegen en had zo oké hoor daar verschillende dingen over. Wat ik op haar site las had ik nog niet allemaal meegekregen, dus ik dacht zo van dat gaan we een keer proberen. Moet zeggen mijn dochter merkte gelijk verschil en zo doende een paar keer gedaan. Onze pony had er super veel baat bij. Laatste keer heeft ze ook equine chain taping gedaan. Dat werk echt super! Dus twijfel niet en vraag haar advies en probeer het is echt de moeite waard. Mijn dochter en haar pony zijn goed vooruit gegaan!

Linda Nouwen

Onze merrie kreeg te maken met een hele lastige blessure. Ze had een onsteking in het SI-gewricht met botgroei. Na behandeling in de kliniek en langdurig niet onder het zadel te zijn geweest moesten we met haar revalideren. En daar sta je dan. Hoe ga je dat aanpakken met zo’n lastige blessure ? Gelukkig heeft Kiara van Grevenbroek hier ons super mee geholpen. Dit komt natuurlijk door Kiara’s brede kennis. Ze geeft niet alleen rijles, trailerladen etc. maar ook Cranio Sacraaltherapie waardoor zij ook alles weet van de anatomie van het paard. Ook kan zij heel goed het karakter van je paard lezen. Door deze combinatie kan zij een revalidatieplan opstellen helemaal aangepast aan jouw paard. Wat laten we eerlijk zijn. Geen één paard is hetzelfde. Tijdens het revalidatieproces geeft zij een hele goede begeleiding kijkend naar amazone en karakter en bouw van het paard. In ons geval bestaat dat uit het geven van longeerlessen om ons te leren onze merrie in de voor haar nodige houding te laten lopen aan de longe, het rijden van onze merrie door Kiara zelf, rijlessen om bepaalde rijtechnieken voor omgang met de blessure aan te leren en het geven van Cranio Sacraalbehandelingen. Bij iedere stap van de revalidatie is zij erg betrokken en neemt zij de tijd om uit te leggen waarom zij bepaalde dingen doet. Al met al door de combinatie van haar expertise en gevoel voor het karakter van het paard zal ik haar zeker aanbevelen voor revalidatiebegeleiding voor welke blessure dan ook.
Esmeralda Croes