Whoaa over op western

Ja, je leest het goed! Ik ga over op western. Als klein penny meisje heb ik deze overstap al een keer gemaakt omdat mijn pony na een blessure niet meer mocht springen en ik dressuur echt te saai vond. Uiteindelijk ben ik daar op terug gekomen, maar dit keer stap ik over met mijn paard Flip. Flip, Fly, Flying Pleasure ze heeft een aantal namen.

Op de foto zie je mijn pony Mistery Girl tijdens een clinic koeien drijven. Echt een aanrader voor iedereen met een paard! Ik heb het dit jaar ook gedaan met Zhanna. De paarden worden er echt stoerder van en het is onwijs leuk!
Ik heb altijd al interesse gehad in western. Ik hou van de spullen en als dressuur ruiter heb ik ook echt teveel cowboy laarzen en hoofdstellen! De mentaliteit en het relaxte van de mensen op z’n wedstrijd daar hou ik wel van. De reden waarom ik met Flip overstap naar western is omdat ik eigenlijk al vanaf dat ik haar zadelmak heb gemaakt continue andere dingen met haar probeer. Ze kan grondwerk, dressuur, springen, cross, schriktraining, voltige, buitenrijden en als jong paard heb ik eerder een westernzadel erop gegooit en hiahaaa geroepen. Flip vind het allemaal leuk. Het enige wat flip niet leuk vind zijn dressuur wedstrijden. Ik heb altijd van haar genoten als dressuur paard en ik wil haar absoluut niet kwijt dus ben ik opzoek gegaan naar iets wat ons beide goed ligt. Western dus!

We hebben onze eerste western les gehad en dat was een echte eye-opener. Flip pakte het een stuk sneller op als ik want ik vond het erg lastig om mijn oefeningen niet meer op de buitenteugel te houden en een oefening te vragen op mijn binnenteugel. Ook was het erg wennen om het tempo een flink stuk naar beneden te vragen. Door de oefeningen heen kreeg Flip zoveel balans en souplesse dat het voor mij een bevestiging was dat dit meer haar roeping is als dressuur. Stiekem vind ik het wel weer leuk om een andere uitdaging te hebben en het is bijzonder hoeveel je er van kan gebruiken in de dressuur.

Wie weet zie je ons binnenkort op western wedstrijden, maar voor nu gaan we lekker oefenen!