Presteert jouw sportpaard niet goed genoeg?

Heeft jouw paard last van rug klachten, een hoge spierspanning, of is jouw paard lastig nageeflijk te rijden? Is jouw paard continue kreupel, maar kun je de oorzaak niet vinden? Cranio sacraal helpt jouw paard om weer een gezond en goed presterend paard te worden.

Cranio sacraal werkt onder andere in op Fascie. Wat is dat is en waarom dat jou probleem kunt oplossen, lees je hier onder.

Fascia kan invloed hebben op spierspanning, het bewegingspatroon, bloed circulatie, de hormoonhuishouding, het stresssysteem, het humeur, de manier van emotioneel reageren en het denken en bijgevolg ook het gedrag. Het ononderbroken karakter van de fascia draagt bij tot de eenheid van het lichaam, maar verklaart tevens waarom een probleem in een bepaald deel van het lichaam secundaire problemen (elders in het lichaam) met zich mee kan brengen.
Stress heeft een grote invloed op het lichaam. Als je veel stress ervaart komt er veel spanning op het lichaam waardoor het vaak word gezien als de oorzaak van diverse klachten. De ware aard van een klacht kan ergens anders liggen en al veel langer aanwezig zijn dan het lichaam laat zien. Stress veroorzaakt samentrekking van fascia en hierdoor kun je dus rugklachten hebben wat uiteindelijk bijvoorbeeld een klacht bij de buik organen kunt zijn.

Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding. Alle organen, pezen, spieren, botten enz. zijn volledig verbonden door fascia. Het losmaken van fascia is dus heel effectief bij paarden. Het haalt ongemakken weg en zo zorgt cranio sacraal dat jouw sportpaard optimaal kunt presteren!

Fascie is een bijzonder bindweefsel dat ligt rond spieren, botten en gewrichten. Tot slechts enkele jaren geleden werd het als een bindweefsel gezien wat slechts als opvullend en ondersteunend was. Door gebrek aan kennis werd hier geen aandacht aan besteed en de waarde niet herkend. Fascie is één van de drie soorten bindweefsel: de andere twee zijn ligamenten en pezen. Dat het een belangrijke rol speelt lichamelijk en geestelijk word nu langzamerhand door steeds meer artsen en therapeuten ontdekt.

Fascie geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. Het geeft niet alleen vorm aan het lichaam maar dient ook als schokbreker. De fasciae spelen een belangrijke rol in de hemodynamica en biochemische processen. Het is beschermt na de huid, tegen negatieve invloeden van buitenaf aan het lichaam. Organen worden bedekt door fascia waardoor het dus ook invloed heeft op inwendige problemen.

Heeft jouw paard een van deze problemen en ben je benieuwd wat ik voor jouw paard kan betekenen? Neem dan contact op!