Draaimolen

Een draaimolen. we hebben er allemaal wel eens ingezeten. Een paar rondjes achter elkaar op een paard met een vrolijk muziekje. Ieder rondje zwaaide je naar je vader of moeder en het voelde magisch. Maar veel ruiters zitten nog steeds in die draaimolen.

Ze rijden iedere dag het zelfde rondje. Het zelfde rondje waarin ze niet begrijpen wat ze aan het trainen zijn. Ze willen maar 1 ding en dat is netjes de bak door rijden met een nageeflijk paard die tussendoor ook nog de oefeningen uitvoert.

Wat zij niet door hebben is dat als je iedere dag het zelfde doet er geen verbetering in zit. Na 200 de zelfde rondjes gaat je paard niet ineens begrijpen wat jij bedoelt.

Dus een mooi doel voor 2019 is dat alle ruiters hun paarden bevrijden uit deze draaimolen en dat zij bewust gaan trainen. Denk na waarom een paard iets doet, bekijk wat er fout gaat en los dit vriendelijk op. Je hand heen en weer halen of vast zetten is niet vriendelijk en het is al helemaal geen hulp. Je paard begrijpt niet wat jij wilt en daarom zal hij niet doen wat jij wilt.

Dan zijn er ook nog paarden die in de draaimolen blijven omdat ze niet anders kunnen. Lichamelijke problemen zorgen ervoor dat ze zich beperkt voelen in de beweging.

En dan zijn er de ruiters die al bij mij lessen of hun paard laten behandelen dus al uit die draaimolen zijn gesprongen. Ik bedank jullie voor het vertrouwen en ook dit jaar doe ik er alles aan om jullie zo goed mogelijk op weg te helpen. 💪

Laat 2019 het jaar zijn waar we de paarden uit de draaimolen bevrijden!