We speuren iedere website af en bekijken ieder facebook bericht, want wij ruiters willen het beste voor ons paard. Soms word het een eindeloze zoektocht waarbij we uiteindelijk terug komen naar dat zelfde merk wat we jaren geleden al fijn vonden, maar soms vind je ook wat nieuws.

Zo kwam bij mij het dekje van DF-horsewear op mijn pad zonder dat ik daar wat voor hoefde te doen. Ik werd gevraagd of ik mee wilde doen aan een foto shoot en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Toen mocht ik rijden met het dekje van DF-horsewear. Wat mij meteen opviel is dat het dekje heerlijk ruim van pasvorm is. Ik heb namelijk een lang zweetblad dus veel dekjes zijn te kort of schuiven dan naar beneden waardoor ze druk geven op de schoft.

Het dekje van DF-horsewear op mijn paard. Deze foto is van na het rijden en het dekje zit nog steeds super mooi onder het zadel.

Daarnaast is het voor mij altijd een zoektocht om voor Flip goede spullen te vinden. Flip is namelijk een opper miep en vind alles niet fijn of ze krijgt er een rare reactie op. Zo kan ik bij haar alleen maar rijden met dekjes met bamboe voering, want anders krijgt ze gescheurde haarzakjes en dan zie je allemaal kleine bultjes op haar rug. Klinkt ook heel pijnlijk, want als iemand een haar uit mijn hoofd trekt word ik ook niet blij.

De bamboe voering is anti bacterieel, zorgt voor een hoog draag comfort, een goede ademende werking en zeer goede vocht opname.

Veel ruiters staan er niet bij stil dat dit kan zijn van een voering van een dekje. Er word vaak gekeken naar of het zadel goed ligt, maar het dekje heeft ook een grote invloed op het paard. Naast gescheurde haarzakjes en bultjes kun je bijvoorbeeld ook witte haren krijgen op de schoft of rug. Die witte haren ontstaan omdat er te veel druk is op die plek.

Wanneer je dus druk plekken krijgt, gaat het paard nooit ontspannen en lekker over de rug lopen. Een goed passend dekje is erg belangrijk! Wist je dat je van langdurige druk ook verklevingen kunt krijgen? Een verkleving ontstaat namelijk door een slecht doorbloede plek. Dus als jou dekje drukt of schuift krijg je daar irritatie en dit kan zelfs zorgen voor een ontsteking en bewegingsbeperking.

Erg belangrijk dus om naar een goed passend dekje te kijken! En het voordeel is… ze zijn ook nog eens mega mooi! Het dekje heeft een mega luxe uitstraling en is verkrijgbaar in leuke kleuren. Hierdoor kan je nog steeds gematcht met je paard door de baan heen flaneren, maar heeft jouw paard ieder geval geen klachten!

Ik ben zeer enthousiast en daarom vind je het dekje nu ook bij mij in de webshop: